Zaměstnanci terapii oceňují, shodují se HR manažeři

V Hedepy aktuálně pomáháme 13 000 zaměstnanců ze čtyř desítek firem napříč Českem. Ti se mohou kdykoliv spojit s terapeutem, kterého si sami vyberou a probrat s ním jakékoliv pracovní i soukromé téma, které je pro ně právě důležité. Proč se firmy rozhodly terapii zavést a jak jsou s ní HR manažeři a zaměstnanci spokojení?

Co bylo důvodem pro zavedení firemní terapie?

Protože je pro nás zpětná vazba více než důležitá, zeptali jsme se 40 HR manažerů z řad našich klientů na to, proč se rozhodli mezi zaměstnanecké benefity zařadit právě terapii.  Nejčastější odpovědí bylo, že skrze terapii chtěli podpořit tým v náročné covidové a postcovidové době.

Zástupci HR také uvedli, že terapii považují za trendy benefit, o který navíc projevili zájem i samotní zaměstnanci. Někteří z dotázaných také potvrdili, že mají s terapií pozitivní osobní zkušenost, a proto považovali za dobrý nápad ji zprostředkovat i svým kolegům.

 

Většina HR manažerů ocenila snadnou implementaci benefitu. Po spuštění se zaměstnanci mohou s terapeuty, kteří jsou právě online, spojit už do pěti minut. Samotné sezení pak probíhá na zabezpečené platformě, která zaručuje naprostou diskrétnost. Každá z firem navíc pravidelně dostává edukativní obsah zaměřený na psychické zdraví a wellbeing, který může jako prevenci šířit mezi své zaměstnance.

Co na firemní terapii říkají zaměstnanci?

Představy zaměstnanců o ideální práci se v posledních letech mění. Kromě platu, pracovní doby nebo lokality stále častěji řeší i to, do jaké míry lze konkrétní práci skloubit se soukromým životem. A proměňuje se i postoj k firemním benefitům. Stravenky, body v kafeterii nebo MultiSport karta se v řadě firem staly standardem, a proto lidé očekávají, že od zaměstnavatele dostanou něco navíc.

 

Takovou nadstavbou může být právě terapie, která prospívá psychické pohodě a pomáhá lidem zvládat náročné situace v pracovní i soukromé rovině. Tento benefit navíc ukazuje na to, že se firma zajímá o psychickou pohodu svých zaměstnanců. I proto bezmála 80 ze 100 zaměstnanců, od kterých jsme získali feedback, hodnotí možnost psychoterapie v práci pozitivně.

 

Jednou z hlavních předností online terapie je dostupnost – klienti se s terapeutem mohou spojit téměř okamžitě. Vybírají si ho na základě videoprofilu i recenzí dalších klientů. Zaměstnanci také kvitují, že se s terapeutem mohou setkat v anonymním prostředí přehledné platformy, která je zabezpečená tak, aby obsah sezení zůstal naprosto důvěrný.

Terapie je pro každého

Zapomeňte na představu, že terapii potřebuje jen ten, kdo čelí psychickým problémům. Terapie naopak pomáhá jim předcházet a zlepšuje psychickou pohodu. A to i ve firmách jako netradiční zaměstnanecký benefit.

 

Vyzkoušejte terapii i u vás ve firmě

  • Implementace je jednoduchá a rychlá.
  • K dispozici máte přes 250 odborníků na psychické zdraví.
  • 80 % zaměstnanců terapii hodnotí pozitivně.
  • Možnost terapie oceňují více než stravenky nebo MultiSport kartu.
  • A 90 % z nich může terapie skutečně pomoct.

Chcete, aby se vaši kolegové v práci cítili lépe? Ozvěte se nám.

 

Zanechte nám kontakt
a my se vám ozveme


    1. Krátce si zavoláme, abychom zjistili, s čím vám můžeme konkrétně pomoci.

    2. Na míru pro vás vytvoříme nabídku a rádi vám poskytneme přístupy zdarma, abyste si vše mohli vyzkoušet.